.
 
.  .

Met Steun


Wij ondersteunen projecten financieel voor kinderen en families in armoede (Bolivia). Kinderen onderdak, een warme maaltijd, scholing en dus een toekomst bieden. Ook ondersteunen we een diversiteitsproject met het  bieden van middelen voor acceptatie en begrip van verschillende culturen op scholen in Nederland. Een fantastisch initiatief.

We vinden het ook belangrijk zelf een maatschappelijk steentje bij te dragen. Het bieden van kennis waar een maatschappelijke organisatie verder op kan bouwen. Dit betreft inzet in uren om een organisatie verder te helpen in de bedrijfsvoering of door kennis te delen.

Kinderen

Nederland: diversiteit voor kinderen

Diversiteit in de maatschappij begint bij scholing en opvoeding. Jonge kinderen worden geholpen in het verbreden en zien van diverse culturen en mensen door op school te horen en te lezen. Daarover is erg weinig lesstof, zeker boeken met kinderen ontbreekt. Met de juiste middelen begrijpen kinderen dat niet alle kinderen blond en blank zijn, een andere afkomst hebben en er anders uit kunnen zien. En dat iedereen er mag zijn, ongeacht uiterlijk, geaardheid, godsdienst of cultuur. We steunen Monique Tekstra-van Lochem met haar fondsenwerving voor het boek "Hé, wie ben jij". Voor school, de kinderopvang of gewoon voor thuis.  

Het "Hé, wie ben jij?" kinderboek en bijbehorende spellen laten kinderen vanaf 3 jaar
kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld.
En ze stimuleren je kind en jouzelf om met een open blik naar verschillen en overeenkomsten te kijken.
Ontdek de wereld, samen!

                                                                                                                                                                  Copyright © 2020 Hé, wie ben jij? by Antropokids 
                                                                                                                           https://www.hewiebenjij.nl/shop/                                                                      

Bolivia: steun voor kinderen

Peter, als eigenaar, doneert jaarlijks een bijdrage aan een kindertehuis "Hogar Sagrado Corazón" in Montero in Bolivia. Een kindertehuis voor meisjes, gesteund vanuit het hart.

Bolivia: steun voor kinderen en familie

Peter heeft ook stichting Nino Feliz ("gelukkig kind")  gesteund. Een stichting die kinderen in Bolivia onder andere voedsel en scholing biedt. De kinderen krijgen daarmee een toekomst en leven niet meer letterlijk van dag tot dag. Peter heeft in Santa Cruz de la Sierra de projecten van dichtbij mogen zien en heeft gezien dat de bijdragen goed besteed worden. Families zijn letterlijk eeuwig dankbaar voor de bijdrage.

http://www.ninofeliz.be/nl/doneer-nu


Maatschappelijke organisaties 

Inzet en delen van kennis

Voor maatschappelijke organisaties bieden we kennis en kunde aan. Organisaties die afhankelijk zijn van vrijwilligers, komen met hun bedrijfsvoering vaak in de knoop. Op financieel/ administratief gebied, maar ook op inkoop en contract management gebied. Daarmee veroorzaken calamiteiten of 'kleine' tegenvallers meteen grote problemen. Ook worden financiële bijdragen vanuit de gemeente steeds verder verlaagd waardoor alternatieven gezocht moeten worden om de kosten te kunnen dekken. Fondsenwerving kan een oplossing zijn.

Met veel inzet en passie heeft Peter samen met andere bestuurders stichting Dorpshuis De Geist toekomstbestendig gemaakt. Dorpshuis De Geist stond op rand van de afgrond en is nu een voor het grootste gedeelte een zelfvoorzienend dorpshuis geworden.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn